Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding verdoving 2019

Wanneer kies je voor een verdoving bij de tandarts?

Een grote groep mensen ziet op tegen een bezoek bij de tandarts, maar zij willen wel hun gebit goed onderhouden. Regelmatig de tandarts bezoeken is hiervoor noodzakelijk. Vaak komt het voor dat iemand bij de tandarts voor controle komt en dat het gebit volkomen in orde is. De tandarts hoeft dan geen behandeling te verrichten. Echter komt het ook voor dat er bijvoorbeeld een gaatje moet worden gevuld. Voordat dit mogelijk is moet de tandarts boren, voor deze behandeling kan de tandarts mogelijk een verdoving geven. Een verdoving bij de tandarts blijft ongeveer over het algemeen enkele uren doorwerken, ongeveer twee tot drie uur. Het is belangrijk dat de tandarts op de hoogte is van je eventuele medicijngebruik en je gezondheidstoestand. Als je onlangs een operatie hebt ondergaan is het belangrijk dat je de tandarts op de hoogte stelt.      

verdoving tandarts zorgverzekering        
Door een verdoving is er geen pijn tijdens de behandeling                                                        

Is een verdoving altijd nodig?

Een lokale verdoving kan worden gegeven als de voortanden in de onderkaak of de tanden en kiezen in de bovenkaak moeten worden behandeld.  Als de kiezen in de onderkaak moeten worden behandeld is een lokale verdoving niet mogelijk omdat het kaakbot hier dikker is. De verdovingsstof wordt dan meer achter in de mond gespoten aan het begin van een zenuwbaan. Aan de zijde waar de verdoving is ingespoten treedt een “doof” gevoel op. De tong, wang en lippen zijn dan ook gedeeltelijk verdoofd. Soms kan de injectie wat pijnlijk zijn, dit is geen ernstige pijn en de pijn wordt alleen een heel klein moment ervaren. Een verdoving is niet altijd nodig. Voor het boren(vullen) van een heel klein gaatje zal de tandarts meestal met je overleggen of je wil worden verdoofd.

Wat is de vergoeding voor een verdoving bij de tandarts?

Voor personen onder de 18 jaar wordt er een vergoeding verstrekt vanuit het basispakket. Voor een verdoving bij de tandarts wordt voor personen vanaf 18 jaar geen vergoeding verstrekt vanuit het basispakket. Elke zorgverzekeraar biedt meestal de mogelijkheid om een tandartsverzekering af te sluiten. Mogelijk wordt er een vergoeding verstrekt vanuit de tandartsverzekering die je hebt afgesloten. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden alle vergoedingen waar je recht op hebt, vermeld.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding verdoving 2019 scoort gemiddeld: 4 3,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.