Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ziekenhuiszorg 2019

Welke zorg krijg je in een ziekenhuis?

In een ziekenhuis worden zieken verzorgd. De zorg wordt gegeven door medisch- specialisten en verpleegkundigen. Een gespecialiseerd ziekenhuis wordt een kliniek genoemd, een voorbeeld hiervan is een oogkliniek. In een oogkliniek worden alleen patiënten behandeld met oogproblemen. Ziekenhuiszorg richt zich op genezing van de patiënt. De patiënt krijgt verpleegkundige verzorging en medisch-specialistische hulp. De medisch- specialiste zorg omvat het stellen van een diagnose en aansluitend hieraan een behandeling voor de ziekte vast te stellen. De verpleegkundige verzorging omvat de persoonlijke verzorging, observatie en begeleiding van de patiënt en het toedienen van de medicatie. Naast het behandelen van patiënten op een verpleegafdeling, zijn er nog andere soorten zorg welke worden verleend in het ziekenhuis zoals:

  • Dagopname
  • Poliklinische zorg
  • Verschillende medische onderzoeken
  • Laboratoriumonderzoek

Ook zijn ziekenhuizen vaak gespecialiseerd in een aantal specifieke zorgbehoeften. Steeds vaker is het ook mogelijk om in een ziekenhuis wanneer u niet bent opgenomen zorg te krijgen zoals; fysiotherapie, psychische hulpverlening en bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Dit verschilt per ziekenhuis. 

ziekenhuiszorg zorgverzekering vergelijken 2019
Het Erasmus MC in Rotterdam is het grootste ziekenhuis in Nederland

Worden de kosten voor een ziekenhuisbezoek vergoed door de zorgverzekering?

In je polisvoorwaarden wordt vermeld op welke vergoeding je recht hebt bij ziekenhuiszorg. Door de zorgverzekeraar wordt meestal een groot deel van deze zorg vergoed. Je betaalt wel een eigen risico, omdat deze zorg onder de basisverzekering valt. De zorg die niet onder de basisverzekering valt, kan vanuit de aanvullende zorgverzekering worden vergoed. Het is daarom raadzaam om altijd bij je basisverzekering een aanvullende verzekering af te sluiten indien je in aanmerking wil komen voor meer vergoedingen. De vergoeding is ook afhankelijk of je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met het ziekenhuis waarin je wordt opgenomen. Als er geen contract is afgesloten met het ziekenhuis, is de kans aanwezig dat je een deel van de kosten zelf moet betalen.  

Verschillende soorten zorg

In het onderstaand overzicht staan verschillende onderwerpen waar bij iedere onderwerp meer informatie te vinden is. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie over verschillende behandelingen, medisch specialisten en diverse onderzoeken in een ziekenhuis, dan kun je terecht op de pagina van medisch-specialistische zorg.      

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ziekenhuiszorg 2019 scoort gemiddeld: 6 3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.