Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe vergelijken wij?

wij helpen je graag met je zorgverzekeringZorgverzekeringWijzer is gestart vanuit het oogpunt van transparantie, eerlijkheid en onafhankelijkheid en wij leggen je dan ook graag uit hoe wij vergelijken. Aan de hand van een aantal stappen maken wij een berekening welke zorgverzekering het beste bij je past op dit moment. Dit gebeurd op een unieke, eenvoudige wijze welke wij hieronder stapsgewijs uitleggen.

Stap 1:

Voor het maken van een goede vergelijking hebben wij de volgende gegevens van je nodig, dit is noodzakelijk omdat sommige verzekeraars leeftijdsgrenzen hebben voor de hoogte van de zorgpremie en zijn andere verzekeraars alleen maar actief binnen een bepaald gebied.

  • Wie wil je verzekeren
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Postcode

Voor het maken van een zorgverzekering voor jou en je partner raden wij aan om dit niet gezamenlijk te doen. Het komt niet vaak voor dat beiden eenzelfde polis afsluiten daar de wensen binnen de zorgverzekering vaak toch net iets verschillen. Hierdoor kunt u extra besparen op uw zorgverzekering.  Kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd voor de basisverzekering op de polis van jezelf of je partner, in veel gevallen zijn de aanvullende verzekeringen ook gratis, een klein aantal verzekeraars vraagt hier een substantiële bijdrage voor.

Stap 2:

Je gaat door op de pagina zorgpremie vergelijken waar je door middel van het klikken op de pictogrammen je wensen kunt aangeven. Dit kan zijn een extra aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie of te voorkomen dat je een budgetverzekering afsluit door te kiezen door keuzevrijheid.  De meest voorkomende aanvullende verzekeringen hebben wij in pictogrammen verwerkt om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, staat jou eis er niet tussen dan kun je klikken op het scrol down menu om alsnog de aanvulling te selecteren. Door op deze manier te werken krijg je dus een zorgverzekering die naadloos aansluit op je eigen wensen vaak zonder overbodige extra’s en daardoor kan je veel geld besparen.

Stap 3:

Je komt nu op de pagina waar je de uitkomsten van de vergelijking kunt zien, hier zie je vier kolommen waarvan de eerste drie tot stand komen op basis van het matchpercentage (de hoogste match in % is zichtbaar, dit wil zeggen dat dit pakket het dichtste bij de wensen komt die je hebt aangegeven op de pagina zorgpremie vergelijken).  Je kunt hier tevens zien wat de prijs van de zorgverzekering is en wat deze kost indien je hem via ons of de zorgverzekeraar afsluit.  Aan de linkerzijde van de pagina kan je de wensen die je hebt opgegeven ook nog eens wijzigen indien je toch twijfelt of je dat extra pakket nou wel of niet gaat nemen, de prijzen veranderen uiteraard direct mee.

Stap 4:

Selecteer de zorgverzekering die bij je past, dan zijn er twee mogelijkheden wat er kan gebeuren. Mogelijkheid 1; u gaat direct door naar de website van de zorgverzekeraar om daar uw persoonlijke gegevens nogmaals gedeeltelijk in te vullen om de zorgverzekering af te sluiten op de website van de aanbieder.  Mogelijkheid 2: U vult uw gegevens in op de website van ZorgverzekeringWijzer, dit laatste geldt vaak voor de zorgverzekeraars waar wij speciale korting hebben kunnen afspreken of een unieke samenwerking mee hebben.  

Let op voor het afsluiten van je zorgverzekering heb je altijd je BSN nummer nodig, dit staat vermeld op je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Ook dien je een bankrekeningnummer op te geven voorzien van BSN nummer om de premie te kunnen incasseren.

Heb je de nieuwe zorgverzekering afgesloten? Mooi, je nieuwe zorgverzekeraar zegt automatisch je oude zorgverzekering op en wil je terug dan heb je ten alle tijden 14 dagen bedenktijd. 

hoe vergelijken wij

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.