Kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt al je kinderen gratis laten meeverzekeren op jouw polis, zij hebben dan dezelfde dekking en voorwaarden. Let wel, dat dit gebeurt bij één van de twee ouders, het is niet mogelijk om ze bij allebei te laten verzekeren. Het is dus het meest verstandige om te kijken wie van de twee de beste dekking heeft, om het kind hier te laten aansluiten. Let wel op, voor veel zaken zoals tandartskosten gelden voor kinderen tot 18 jaar andere regels dan voor volwassenen.

Kinderen meeverzekeren, gaat dat automatisch?

In principe dien je na de geboorte aan te geven dat je kind wordt meeverzekerd op je huidige zorgverzekering.  Het maakt niet uit of dit alleen de basisverzekering is of een aanvullende dekking, het kind krijgt dezelfde dekking als die jijzelf geniet. Indien je deze verzekering niet wijzigt, dan blijft je kind tot zijn/haar 18e verjaardag automatisch meeverzekerd.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar met kinderen

Heb je besloten om te switchen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan dien je aan te geven bij welke ouder het kind wordt bijgeschreven. Dit is eenvoudig te koppelen aan de formulieren die je op de website van de zorgverzekeraar invult of via onze eigen overstapservice.

Is je kind 18 jaar geworden?

Dan is het zaak dat je kind zelf de zorgverzekering gaat vergelijken, dit kan je veel geld besparen op de zorgpremie. Daar volwassenen vaak een ruimere dekking nodig hebben dan jongeren. We gaan even uit van het gemiddelde, dat normaliter een 18 jarige gezond is, dan heb je eigenlijk al genoeg aan de basisverzekering met een kleine aanvulling. Gebruikt hij of zij wel al extra zorg, denk aan fysiotherapie, ook dan is het verstandig dit aan te geven in de zorgvergelijker. Hiermee toont hij vaak alsnog een pakket dat goedkoper is, doordat er vaak kortingen worden gegeven voor jongeren / studenten. De verschillen tussen de prijzen van de duurste dekking en de goedkoopste kunnen oplopen tot wel 130 euro verschil per maand. Bekijk direct of je kunt besparen via de link: Zorgpremie vergelijken 

Lees ook: Kan ik mijn partner meeverzekeren?