Kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt al je kinderen gratis laten meeverzekeren op jouw polis, zij hebben dan dezelfde dekking en voorwaarden. Let wel, dat dit gebeurt bij één van de twee ouders, het is niet mogelijk om ze bij allebei te laten verzekeren. Het is dus het meest verstandige om te kijken wie van de twee de beste dekking heeft, om het kind hier te laten aansluiten. Let wel op, voor veel zaken zoals tandartskosten gelden voor kinderen tot 18 jaar andere regels dan voor volwassenen.

Kinderen meeverzekeren, gaat dat automatisch?

In principe dien je na de geboorte aan te geven dat je kind wordt meeverzekerd op je huidige zorgverzekering.  Het maakt niet uit of dit alleen de basisverzekering is of een aanvullende dekking, het kind krijgt dezelfde dekking als die jijzelf geniet. Indien je deze verzekering niet wijzigt, dan blijft je kind tot zijn/haar 18e verjaardag automatisch meeverzekerd.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar met kinderen

Heb je besloten om te switchen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan dien je aan te geven bij welke ouder het kind wordt bijgeschreven. Dit is eenvoudig te koppelen aan de formulieren die je op de website van de zorgverzekeraar invult of via onze eigen overstapservice.

Is je kind 18 jaar geworden?

Zodra je kind 18 jaar is geworden, veranderen er veel zaken die zij (zelf) moeten regelen. Een van die zaken is dan ook de zorgverzekering en vaak ook de zorgtoeslag die zij kunnen ontvangen!

Uiteraard kun je jouw kind gewoon blijven verzekeren via dezelfde polis die jij op dat moment bezit. Dat kan soms veel extra kosten met zich meebrengen daar het verstandiger is om een eigen zorgverzekering voor hen af te sluiten. Een 18 jarige is vaak een gezonde jonge man / vrouw / hoe diegene zich dan ook omschrijft, wat vaak voordelige polissen met zich meebrengt. De verschillen tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering (2024) bedraagt meer dan 400 euro op jaarbasis, tel uit je winst!

In veel gevallen verdienen jongeren nog niet veel en komen zij in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit zorgt ervoor dat zij de zorgpremie kunnen dragen en in sommige gevallen zelfs nog geld overhouden ook als je kiest voor de goedkoopste polissen van dit moment. Wil je kijken welke zorgverzekeringen dat op dit moment zijn? Dan kun je starten met de zorgverzekering vergelijken, om zo een verzekering te kiezen die past bij jouw kind!

De zorgvergelijker werkt heel eenvoudig, je vult de gegevens in die behoren bij jouw kind en de postcode waarop jullie woonachtig zijn. In de volgende stap kun je zelfs nog extra’s toevoegen zoals een tandartsen dekking of aanvullende zaken zoals bijvoorbeeld fysiotherapie. Veelal zijn er jongerenpakketten, waarbij een klein aantal aanvullende zaken in een extra pakket zitten voor al een paar euro per maand.

Lees ook: Kan ik mijn partner meeverzekeren?

Last Updated on 30 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer