Welke zorgverzekering past bij mij?

Een zorgverzekering zoeken die naadloos aansluit op je wensen, of simpelweg de goedkoopste? Mensen stellen ons steeds vaker de vraag; ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. Er is simpelweg niet een verzekeraar die voldoet aan de vraag van alle consumenten, er zijn niet voor niets duizenden mogelijkheden voor de zorgverzekering 2024. Om jou te helpen bij je keuze naar de beste passende zorgverzekering hebben wij onze zorgvergelijker ontworpen. Op een eenvoudige wijze selecteer je hiermee wat je wensen zijn en rolt er een passend advies uit die aansluit op jouw wensen.

Welke zorgverzekering past bij mij?

Om duidelijk te hebben welke zorgverzekering bij je past, kun je het beste over een aantal zaken vooraf nadenken. Dit betreft enkele punten waarop je jouw zorgverzekeraar straks gaat selecteren middels de zorgvergelijker. Hieronder een aantal voorbeelden waar je naar kunt kijken:

Wil je keuzevrijheid of niet?

Het basispakket van de zorgverzekering is voor iedereen verplicht, echter heb je nog steeds keuze uit tientallen zorgverzekeraars. De verschillen van de pakketten zitten dan voornamelijk in de keuzevrijheid. Bedenk voor jezelf of je het belangrijk vindt, dat je gebruik kunt maken van een aanbieder naar keuze. Vind je dit niet belangrijk, dan bepaalt je zorgverzekeraar de zorgverlener. Let op, kies je alsnog een niet gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je extra kosten. Wel zien we de afgelopen jaren steeds minder restitutiepolissen met een volledige keuzevrijheid, voor 2024 nog slechts 3 verzekeraars. Echter zijn er wel goede alternatieven door middel van combinatiepolissen of naturapolissen met goede dekking voor de acute zorg.

Aanvullend verzekeren nodig?

Weet je al dat je bijvoorbeeld gaat bevallen in 2024 of geopereerd moet worden? Dan kan het handig zijn om te kijken of je een extra aanvullende zorgverzekering kunt afsluiten. Door dit vooraf te bekijken kun je al een besparing maken op de kosten die je normaliter  in 2020 zou moeten betalen. Een voorbeeld van de aanvullingen kunnen zijn: Alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, werelddekking, vergoeding eigen bijdrage medicatie.

Ziekenhuis of zorgverlener in de buurt?

Heb je een favoriet ziekenhuis of zorgverlener in de buurt,  kun je dit ook in de zorgvergelijker aangeven. Deze toont dan direct bij de resultaten of je hier gebruik van kunt maken bij de geselecteerde zorgverzekeraars.

Medische acceptatie

Voor een aantal aanvullende verzekeringen, geldt een medische acceptatie. Denk aan meer dan veertig fysiotherapie behandelingen of tandartskosten boven de 500,- euro per jaar. Dit kun je enkel afsluiten nadat je artsen- of tandartsen verklaringen hebt overlegt aan je zorgverzekeraar. Weet je dus al dat je volgend jaar een kroon of een brug nodig hebt voor je gebit, dan zal je hierdoor niet worden geaccepteerd.

Vergelijken; welke zorgverzekering past bij mij?

Heb je de opsomming van je wensen klaar, dan kun je eenvoudig starten met je zorgverzekering vergelijken middels onze zorgvergelijker. Je ziet na het invullen van de gegevens je exacte antwoord op de vraag; welke zorgverzekering past bij mij, want deze polis sluit exact aan op jouw wensen. Kom je er na het vergelijken niet uit, neem dan gerust even contact met ons op, ons team helpt je graag verder met het overstappen.

 

Last Updated on 7 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer