Zorgverzekering op vakantie (buitenland)

Indien je op vakantie gaat naar het buitenland, kan het helaas voorkomen dat er iets gebeurt waardoor je genoodzaakt bent om medische hulp in te schakelen. Dit hoeft niet altijd spoedeisende hulp te zijn, maar er zijn ook zaken zoals vaccinaties en voorlichting waar je zorgverzekering hulp bij kan bieden.

Zorgverzekering op vakantie in het buitenland

Iedereen die in Nederland een zorgverzekering heeft afgesloten, heeft recht op zorg in het buitenland. De vergoeding die je dan ontvangt van je zorgverzekeraar, is gelijk aan de kosten voor dezelfde zorg in Nederland. Echter, de kosten in het buitenland zijn vaak een veelvoud van de kosten die je in Nederland zou maken. Het resterende gedeelte dien je vaak zelf te bekostigen of je kunt dit extra verzekeren via een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering. Wij hebben de vergoedingen van deze hulp op een rij gezet. Je kunt dit bekijken op de volgende pagina’s:

Ga je buiten Europa op vakantie, let er dan op dat niet iedere zorgverzekering een werelddekking heeft, maar alleen voor Europa. Bekijk de polis die je hebt, daarom zorgvuldig.

Reisverzekering

Indien je niet aanvullend verzekerd bent of geen dekkingsgebied hebt, kan het handig zijn om een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie. Dit kan een kortlopende verzekering zijn voor de duur van de vakantie of een doorlopende reisverzekering. De laatste is al rendabel als je meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat.

Vaccinaties nodig?

Dan is er goed nieuws: veel zorgverzekeraars vergoeden namelijk voor 100% de vaccinaties via de aanvullende zorgverzekering. Dit kunnen inentingen, zijn maar ook malariatabletten voor risicogebieden. Of je dit vergoed krijgt van je zorgverzekering, lees je op de pagina: Vergoeding vaccinaties buitenland.

Last Updated on 7 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer