Kan ik mijn partner meeverzekeren?

In principe is het alleen mogelijk om je kinderen mee te verzekeren binnen je polis. Wanneer je je partner automatisch wilt meeverzekeren op jouw polis, gebeurt dit niet vanzelf. Je partner dient zijn/haar eigen zorgverzekering af te sluiten. Het is wel mogelijk om exact dezelfde polis af te nemen bij de zorgverzekeraar.

Je dient dit separaat van elkaar aan te vragen via de website van de zorgverzekeraar zelf.

Het meeverzekeren van alleen een partner op de zorgverzekering is niet verplicht. Sterker nog, het is af te raden! Wanneer de partners samen één zorgverzekering willen hebben, dienen beide verzekeringen gelijk te zijn. Beide partners hebben dan dus dezelfde verzekering. Zo kan het zijn dat je gebruik maakt van therapieën of tandzorg, waar je partner geen gebruik van maakt. Dit resulteert in een hogere maandelijkse premie voor je partner, wanneer je dezelfde zorgverzekering hebt.

Wat is het voordeel van je partner meeverzekeren:

  • Geen

Wat zijn hier de nadelen van:

  • Hogere kosten dan noodzakelijk

Je kunt eenvoudig samen met je partner je zorgverzekering vergelijken en bekijk zelf welke opties het beste bij jouw levensstijl passen en welke zorgverzekering het goedkoopste is voor je portemonnee. Dit kan vaak al resulteren in een polis die maandelijks vele euro’s minder kost dan voorheen. Ben je nog nooit overgestapt, dan loont het overstappen vaak het meest.

Kom je er echt niet uit of wil je meer informatie inwinnen over welke pakket je dan het beste kunt afsluiten, dan vragen wij je om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder met het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, die wel afgestemd is op jullie beiden, maar vaak verschillend zijn.