Hoe vergelijken wij?

ZorgverzekeringWijzer geeft middels de zorgvergelijker een advies, gebaseerd op de wensen die jij zelf kunt invullen in het filter van de vergelijker. Op basis van de door jou ingevoerde informatie gaan onze computers aan de slag tot het selecteren van de verzekering die het beste bij jou past. Hieronder zullen wij stapsgewijs toelichten welke stappen je daadwerkelijk onderneemt en wat je kunt verwachten.

Werkwijze zorgvergelijker

Stap 1:

Voor het maken van een goede vergelijking hebben wij de volgende gegevens van je nodig, dit is noodzakelijk omdat sommige verzekeraars leeftijdsgrenzen hebben voor de hoogte van de zorgpremie en andere verzekeraars alleen maar actief zijn binnen een bepaald gebied.

  • Wie wil je verzekeren
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Postcode

Voor het maken van een zorgverzekering voor jou en je partner raden wij aan om dit niet gezamenlijk te doen. Het komt niet vaak voor dat beiden eenzelfde polis afsluiten daar de wensen binnen de zorgverzekering vaak toch net iets verschillen. Hierdoor kun je extra besparen op je zorgverzekering. Kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd voor de basisverzekering op de polis van jezelf of je partner, in veel gevallen zijn de aanvullende verzekeringen ook gratis, een klein aantal verzekeraars vraagt hier een substantiële bijdrage voor.

Stap 2:

Je gaat door op de pagina zorgpremie vergelijken waar je door middel van het filter je wensen kunt aangeven. Denk hierbij aan aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of werelddekking. Indien je de knop extra vergoeding toevoegen klikt, kun je ook de minder vaak geselecteerde vergoedingen toevoegen. Dit resulteert erin dat de vergelijker een pakket selecteert die echt aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Stap 3:

Je kunt nu de resultaten zien, deze bekijken op acceptatie, prijs, ervaringen en de polisinformatie inzien. Heb je een keuze gemaakt, dan kun je klikken op deze aanvragen. Je krijgt dan twee mogelijkheden:

1. Je wordt doorgestuurd naar de website van de aanbieder, waar je direct je gegevens kunt invullen voor het aanvragen van deze zorgverzekering.

2. Je krijgt een pop-up scherm te zien waar je jouw gegevens in dient te voeren, deze worden dan via onze beveiligde verbinding direct naar de database van de zorgverzekeraar verzonden en direct afgesloten.

Uiteindelijk toch niet tevreden? Je hebt tot 14 dagen de tijd om de afgesloten zorgverzekering te annuleren!

Last Updated on 7 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer