Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding adl-hulpmiddelen 2019

Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zijn basisverrichtingen die een persoon moet kunnen doen om dagelijks zelfstandig te kunnen blijven leven. Mensen met een beperking kunnen eenvoudige verrichtingen niet verrichten.

Als mensen niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen daalt de levenskwaliteit. Om mensen met een beperking wel dagelijks de basisverrichtingen te kunnen laten uitvoeren zijn er diverse hulpmiddelen. Zoals bijvoorbeeld: aangepast bestek, serviesgoed, middelen voor het oprapen van voorwerpen en aankleedhulpmiddelen.

Bestek: Heeft een comfortabele greep, deze zijn verdikt en van een zacht rubberachtig materiaal gemaakt met flexibele ribbels. Door de flexibele ribbels past de greep zich aan iedere hand aan. Het bestek kan door een draaipunt in de schacht in iedere hoek worden gebogen. Hierdoor is het zowel voor rechtshandige als linkshandige personen te gebruiken. Voor het gebruik van een mes is een minimale armkracht nodig. Vooral voor mensen met een beperkte handcontrole (spasticiteit, ziekte van Parkinson of reuma) is aangepast bestek ideaal.

Servies: Een drinkbeker die door zijn ergonomisch ontwerp makkelijk is vast te houden. Door de diepe groeven in de beker kan deze gemakkelijk vast worden gehouden en niet uit de hand glijden. De bekers kunnen worden gebruikt voor warme en koude dranken. Een bordrandverhoger zorgt ervoor dat het eten gemakkelijk op het bestek kan worden geschoven.

Een helping hand: Dit hulpmiddel wordt gebruikt om voorwerpen van de grond op te rapen. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die rug- of evenwichtsproblemen hebben of niet kunnen bukken. Een helping hand (verlengde arm) is een verlengde grijptang waar zich aan de onderzijde een magneet bevindt. De magneet is bedoeld voor het oprapen van bijvoorbeeld een naald of munten. Met dit hulpmiddel kun je ook een voorwerp uit een kast pakken.

Aankleedhulpmiddelen: Er zijn verschillen aankleedhulpmiddelen o.a.: Een knopenhaak is geschikt voor mensen die één hand hebben of een verminderde handfunctie. Door dit hulpmiddel wordt men in staat gesteld om zelf de knopen van blouse of overhemd dicht te maken. Er is ook een aantrekhulp voor sokken, panty’s en kousen. Voor het aantrekken van therapeutische kousen is een speciale aantrekhulp verkrijgbaar. Een ritssluitingring biedt een beter houvast en is geschikt voor diverse ritssluitingen.

Vergoeding

Indien ADL-hulpmiddelen niet onder de basisverzekering van je zorgverzekering vallen, worden ze soms vergoed via de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je recht hebt op een vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding adl-hulpmiddelen 2019 scoort gemiddeld: 4 1,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.