Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding camouflagetherapie 2019

Waar kan je camouflagetherapie voor gebruiken?

Mensen die littekens hebben of een ernstige huidafwijking in de hals of het gezicht, wordt geleerd op welke manier dit kan worden gecamoufleerd en welke camouflagemiddelen hiervoor zijn. Deze therapie wordt gegeven door een huidtherapeut. Elke kleurafwijking in de huid kan worden behandeld met een camouflageproduct. Voor een brandwond of tatoeage is deze therapie ook geschikt. Camouflagetherapie is een behandeling met een tijdelijk effect. Op een natuurlijke wijze huidoneffenheden camoufleren versterkt bij veel mensen het zelfvertrouwen. Voor veel mensen is het camoufleren van de huidoneffenheden erg belangrijk, omdat zij vinden dat ze er dan beter uitzien.

Voor welke huidaandoeningen is deze behandeling geschikt?

Camouflagetherapie wordt gegeven voor diverse huidaandoeningen o.a. voor:

  • een vaatafwijking, hierdoor is een rode verkleuring aanwezig, bijvoorbeeld een wijnvlek of couperose
  • vitiligo, dit is een huidaandoening waar te weinig pigment aanwezig is
  • pigmentvlekken en zwangerschapsmasker, hierbij is te veel pigment aanwezig

Moet het product dagelijks worden aangebracht?

De therapeut bepaalt in overleg met de patiënt de juiste kleur van het camouflageproduct. Voor de behandeling dient het gezicht (hals) eerst goed te worden gereinigd en voorbehandeld (met alcohol). Het camouflageproduct (crème) moet met een draaiende beweging worden opgebracht. Hierna wordt een poederlaag aangebracht. Deze poeder moet ongeveer 10 minuten intrekken, daarna wordt de poeder met een nat wattenschijfje in de crème gedrukt. Elke avond voordat je gaat slapen moet de huid worden gereinigd, voor deze reiniging heb je een speciale reiniger nodig, voor het verwijderen van de camouflagecrème. Het product dat wordt gebruikt, moet huidvriendelijk, watervast en veegvast zijn.

Wat is de vergoeding voor camouflagetherapie?

Camouflagetherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om na te gaan of je recht hebt op een vergoeding. Indien je een vergoeding ontvangt vanuit een aanvullende verzekering, geldt het eigen risico niet.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding camouflagetherapie 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.