Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fitness 2019

Krijg ik door fitness een betere conditie?

Er zijn diverse mogelijkheden om te fitnessen. Je kunt in groepsverband fitnesslessen volgen, je kunt persoonlijk begeleid fitnessen of individueel fitnessen volgens een bepaald programma. Tijdens fitness activiteiten wordt het lichaam belast, door deze belasting wordt de belastbaarheid van het lichaam vergoot, hierdoor word je sterker en krijg je een betere conditie wat er voor zorgt dat je je fitter en minder vermoeid zal gaan voelen. Fitness is o.a. goed voor;

  • verhogen van het uithoudingsvermogen
  • lenigheid
  • kracht
  • vetverbranding
  • algehele conditie

Kan ik fitness gebruiken om af te vallen?

Fitness in combinatie met een goed eetpatroon kan er voor zorgen dat je gewicht verliest, hierdoor verminder je de kans op bepaalde ziekten. Fitness is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Tijdens de basisschoolperiode zijn kinderen meestal nog voldoende in beweging maar vanaf 12 jaar neemt de dagelijkse beweging vaak af, terwijl ook op deze leeftijd beweging zo belangrijk is. Deze kinderen zijn volop in de groei, door bewegen (trainen) versterken zij onder andere de spieren en botten. Er is sprake van medische fitness als er een medische indicatie is. Fitness is niet alleen voor het lichamelijk welzijn goed maar ook voor het geestelijk welzijn.

Wat is medische fitness?

Medisch fitness is fitness onder de begeleiding van een deskundig fysiotherapeut die een trainingsprogramma voor je bepaald. Om een trainingsprogramma  te kunnen maken vindt er eerst een intake gesprek plaats, deze bestaat uit een gesprek waarin je gezondheid en beperkingen in kaart worden gebracht. Ook vindt er meting plaats van lengte, gewicht, bloeddruk, lenigheid, spierkracht en uithoudingsvermogen. Aan de hand van deze gegevens en je wensen voor het trainingsdoel, wordt er een trainingsprogramma gemaakt. De fysiotherapeut helpt je tijdens de fitness sessies en houd je progressie in de gaten en zal het trainingsprogramma aanpassen afhankelijk van je resultaten.

Is er een vergoeding voor fitness?

Vergoeding voor medisch fitness is alleen via de aanvullende verzekering. Dit geldt niet voor alle aanvullende verzekeringen. Voor vergoeding vanuit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. In de onderstaande tabel kun je de vergoeding per zorgverzekeraar opzoeken.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fitness 2019 scoort gemiddeld: 20 2,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.