Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding voetmassage 2019

Voetmassage bevordert de gezondheid. Een voetmassage stimuleert de doorbloeding en de lymfecirculatie. Een voetmassage kan voor iedereen goed zijn, bij o.a. de volgende klachten: stress, koude benen, koude voeten, gespannen voeten, verkrampte voeten, slapeloosheid, hoofdpijn. Deze massage kan mogelijk je klachten opheffen of verminderen.

Voetmassage therapeut

Een voetmassage wordt gegeven door professionele massagetherapeuten. Een eenmalige behandeling is voornamelijk gericht op ontspanning. Meerdere behandelingen (therapie) richten zich op zowel ontspanning als opheffing van blokkades in de energiestroom van ons lichaam.  Door het opheffen van blokkades wordt de energiestroom in ons lichaam verbeterd en dit kan leiden tot vermindering van bepaalde klachten. Het lichaam kan weer in balans komen. Door de voetmassage wordt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam geactiveerd.

Voetreflexologie

Hierbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de leefwijze van iemand. Bij reflexologie wordt er vanuit gegaan dat in het lichaam de energie in banen stroomt en dat het lichaam in tien zones te verdelen is. In iedere voet bevinden zich vijf zones. Elke zone is verbonden met een gebied in het lichaam. Door met de handen (vingers) druk uit te oefenen op de voetzolen (een zone) kan er mogelijk in het lichaam een orgaan of klier worden gestimuleerd. Een voetreflexoloog heeft een gerichte opleiding op dit gebied gevolgd, hij/zij is meestal geen arts. Voetreflexologie is aan te bevelen als een ontspannende massage. Als iemand medische klachten heeft, is het raadzaam om een arts te bezoeken.(Het is niet wetenschappelijk bewezen dat de zones van de voetzool in verbinding staan met bepaalde organen).

De Thaise en Chinese voetmassage                                                                                                      

De massage begint met het opwarmen van de voet door middel van wrijfbewegingen. Hierna wordt de voet licht gekneed. Bij deze massage wordt met een massagestokje de drukpunten op de voetzool gestimuleerd. Hierdoor kan een blokkade van een energiestroom worden opgeheven of verminderd. Tevens wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren. Het belangrijkste doel van deze massage is de spanning op psychisch en lichamelijk gebied te verminderen. In Aziatische landen behoort massage veelal tot de dagelijkse zorg voor het lichaam.

Pedicurepraktijk

Tijdens een bezoek aan de pedicure worden je voeten ontdaan van eelt en worden je teennagels verzorgd. Een voetmassage kan onderdeel zijn van de behandeling die je ontvangt bij de pedicure, dit is voornamelijk een ontspanningsmassage.

Vergoeding voetmasage

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering ontvang je geen vergoeding voor een voetmassage. Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar, ontvang je mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding voor een behandeling bij een alternatief genezer. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding voetmassage 2019 scoort gemiddeld: 4 3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.